Tähtiklaanin synty

Lenni

Tähtiklaanin kissala sai alkunsa hiljalleen kypsyneestä ajatuksesta kasvattaa kauniita pyhä birmoja, joita olin aina haaveillut omistavani.

Vihdoin koitti hetki, jolloin tämä haave alkoi toteutua.

Meille tuli ensimmäinen birma "herra" Milo (Lofanna Bravo) lokakuussa 2014. Miloa oli alunperin tarkoitus käyttää näyttelyissä ja mahdollisesti myös siitokseen, mutta onnettomien sattumien takia, Milo joutui jo hyvin pienenä miehenalkuna lonkkaleikkaukseen, josta toipuminen oli pitkä prosessi ja silloin samassa yhteydessä päätimme kuitenkin kastroida Milon.

Samana syksynä marraskuussa saimme ensimmäisen naaras birmamme Murun (Sydänyön Johan Pomppsi!), joka onkin sitten oikeastaan lopullinen syy, birmojen kasvatus päätökseen.

Murun innoittamana suoritin kasvattajakurssin vuoden 2015 lopulla ja 2016 tammikuussa saimme kasvattajanimen Tähtiklaanin ja siitä se sitten lähti.

Kasvatus meillä on kuitenkin pienimuotoista ja pentueita ei välttämättä ole ihan joka vuosi tulossa, vaan tarkkaan ja huolella harkiten.

Tavoitteena on kasvattaa kauniita, terveitä, rodunomaisia ja hyvä luontoisia tasapainoisia kissoja.

Ennen birmoja meillä asusti pari ragdollia, joista jouduimme ikäväksemme luopumaan aivan liian aikaisin talomme palon myötä. 😥 

Toki kissoja minulla on ollut jo nuoruudestani lähtien, mutta ennen ragdollejamme lähinnä maatiaiskissoja.🙂

Birmojemme ja meidän palvelijoiden lisäksi talossamme asustaa myös sekalainen lauma koiria. Laumaan kuuluu pari Australianpaimenkoiraa Berninpaimen koira sekä Sheltti